Дали Бог е математичар? Мичио Каку објаснува на наједноставен можен јазик што е Бог, нема дилема дали постои, но што е неговата суштина.
Објавено на

 Дали Бог е математичар?

Мичио Каку објаснува на наједноставен можен јазик што е Бог, нема дилема дали постои, но што е неговата суштина.

 Michio Kaku Presentation.jpg

 Мичиу Каку е јапонски и американски теоретски физичар, футуристичар, и популаризатор на науката. Тој е професор по теоретска физика на Сити Колеџ во Њујорк и CUNY Постдипломски Центар. Каку има напишано неколку книги за физика и други слични теми, често гостува на радио, телевизија и филмови, и пишува интернет блогови и статии. Тој има напишано три најдобри продавачи по Њујорк Тајмс: Физика на Невозможното (2008), Физика на Иднината (2011), и Иднината на Умот(2014 година). Каку бил водител на повеќе ТВ промоции за би-би-сиDiscovery Channel, History Channel, и на Science Channel.

https://mk.wikipedia.org

 
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани