70 годишна жена завршува маратон од 160 км
Објавено на

Еден од најтешките маратони кој се трча 160 километри за 30 часа, 70 годишна жена го завршува, само стотинки пред да истече времето. Дочекана со стоечки овации заслужено е за пример на целиот свет.

Gunhild Swanson е нејзиното име, има 71 година, баба е со внуци. Ова е прв пат на овој ултра-маратон, да го заврши било кој постар од 45 години. Таа е аматер но е смирена и упорна жена. Трката ќе ја завршела многу порано но направила почетничка грешка со тоа што кога групата зад која трчала свртеле погрешно и она продолжила по нив. Секако увидела дека згрешила и се вратила назад и сепак успеала да стигне на целта.

Алооо... 71 Година!!! Секоја чест!

Ултра маратонот не е трка по рамно и по патека, тој се трча по секаков терен и вода. Затоа и трката трае 30 часа и важи дека нема можат само најсилните и најспособните да ја завршат, но Гунхилд покажа дека и духот и вољата се поважни од силата.

Дечки, не ги подценувајте старите. А вие, стари , дајте, стегнете се малку. Можете!

Резултат со слика за A 70 y/o lady finishing a 100 mile endurance race just seconds before the 30 hour cut off

Резултат со слика за A 70 y/o lady finishing a 100 mile endurance race just seconds before the 30 hour cut off

Резултат со слика за A 70 y/o lady finishing a 100 mile endurance race name?
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани