„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ВЛОЖУВА ВО ИДНИНАТА НА МАКЕДОНСКАТА ОДБОЈКА
  Објавено на
share

 „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ВЛОЖУВА ВО ИДНИНАТА НА МАКЕДОНСКАТА ОДБОЈКА


Медицинскиот тим на болницата ќе се грижи за подготвеноста на младите одбојкаркина „Газели волеј“ и „Форца волеј“.
 
Како еден од најголемите поддржувачи на македонскиот спорт, Клиничката болница „Аџибадем Систина“ стана медицински спонзор на двата одбојкарски клубови „Газели волеј“ и „Форца волеј“. Преку оваа соработка, младите и талентирани одбојкарки добиваат уште еден сериозен сојузник на патот до големите спортски успеси и достигнувања. Медицинската екипа на болницата се става на располагање за нивна спортска подготвеност, како и за третман и превенција на спортски повреди. 
 
„Сакам да искажам благодарност до ’Аџибадем Систина’ што ги препозна квалитетот и трудот што го вложуваат целиот тим на ’Газели’ и што станува дел од нашата приказна. Ние сме млад клуб и наша главна цел е да вложуваме во млади одбојкарки и да им овозможиме најдобри услови, со цел да ги исполнат своите соништа. Исто така, наша цел е да го подигнеме квалитетот на македонската одбојка на највисоко ниво. За таа цел, го создадовме единствениот дом на одбојката, спортската сала ’Форца’, која е
целосно реновирана и посветена на развојот на овој спорт. Искрена благодарност до болницата ’Аџибадем Систина’, која ќе биде главната поддршка и помош на одбојкарките и нивните родители во нивниот правилен раст и развој во врвни одбојкарки“, изјави Ана Пејовска, тренер на „Газели волеј“ и „Форца волеј“.
 
Медицинскиот тим на болницата ќе биде задолжен за подготвеноста на одбојкарките, пред сn4;, за превенција на спортски повреди и нивен третман.
„’Аџибадем Систина’ е бренд што долги години помага и инвестира во спортистите.
 
Ова се млади девојки што се исклучително талентирани и сметаме дека со наша помош и поддршка дополнително ќе придонесеме за нивниот развој во
професионални спортисти. Капацитетите на спортскиот центар ’Премиум’, делот за фитнес и делот за физикална терапија и рехабилитација и целокупнуот тим задолжен за третман на спортски повреди се ставени на располагање на младите одбојкарки. Се надевам дека ќе бидеме заедно долги години и ќе имаме успешна соработка“, изјави д-р Михајло Ивановски, ортопед. 
 
Клиничката болница „Аџибадем Систина“ континуирано вложува во развојот на
спортот, преку бројни спонзорства на македонските клупски и репрезентативни
тимови, како и на спортски индивидуалци, кои со своите резултати ја испишуваат историјата на македонскиот спорт. Особено сме горди кога застануваме како поддршка зад млади спортисти и даваме шанса за понатамошен развој на различни сегменти во спортот.
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани