Германија ја декриминализира детската порнографија, пропедофилите и нивните групи слават.
  Објавено на
share

 

Германија ја декриминализира детската порнографија,  пропедофилите и нивните групи слават

Парламентот на Германија во четвртокот гласаше за намалување на казнените казни за поседување детска порнографија, намалувајќи го делото од кривично дело во прекршок. Одлуката на раководното тело, познато како Бундестаг , ја слават „педосексуалните“ активистички групи - од кои многумина сега го користат моментумот за да лобираат за намалување на возраста за согласност на Германија на само 12 години.

Прво објавено од Reduxx, нацрт-законот одобрен од комисијата на Бундестагот минатата недела ќе измени дел од германскиот Кривичен законик за значително да ги скрати затворските казни за „ширење, стекнување и поседување детска порнографска содржина“. Според сегашниот нацрт на нацрт-законот:

Поседувањето и стекнувањето во [во] иднина треба да се казнува со минимална казна затвор од три месеци, а распределбата со минимална казна затвор од шест месеци. Поради тоа, делата регулирани во член 184б од Кривичниот законик се класифицирани како прекршоци, а не како кривични дела.

 Поседувањето материјал за сексуална злоупотреба на деца првпат беше направено кривично дело во Германија во 2021 година, кога сојузната министерка за правда Кристин Ламбрехт од Социјалдемократската партија спроведе задолжителна минимална казна од една година за прекршокот.

Дознајте ги придобивките да станете член на Valuetainment и претплатете се денес!

Критичарите на законот ги вклучија членовите на германската Христијанско-демократска унија (ЦДУ) и Христијанско-социјалната унија на Баварија (ЦСУ), а партијата Алтернатива за Германија (АФД) беше воздржана. Во соопштението за спротивставување на ЦДУ и ЦСУ се вели дека „дистрибуцијата, поседувањето и стекнувањето на детска порнографија мора, во принцип, да остане класифицирано како криминал“ и дека усвојувањето на законот испраќа „погрешни сигнали“.

Според Reduxx , целта на законот е да обезбеди размислувања за родителите и наставниците кои преземаат детска порнографија со цел да ја алармираат полицијата. Истите овие размислувања се однесуваат и на малолетните престапници кои „не дејствуваат со цел да бидат сексуално возбудени од содржината на детска порнографија, туку од нагон типична за адолесцентната фаза на развој, како што се наивност, љубопитност, жед за авантура или желба да се импресионира“. Постојат и други резби за адолесценти кои прават или дистрибуираат порнографски слики/видеа од себе, често под принуда од онлајн предатори.

Поврзано: Мета платформи тужени за овозможување детска порнографија, трговија со луѓе

Сепак, законот не создава посебни исклучоци за овие околности, туку ги намалува казните за сите давачки за детска порнографија - факт што, како што забележува весникот, „не остана незабележан од про-педофилските активисти“.

Озлогласената про-педофилска активистичка група Krumme-13, или К13, организација за „самопомош“ за „педосексуалци“, го слави укинувањето на законот од 2021 година како чекор напред за нивната сексуална малцинска група. К13, кој беше основан од редовниот детски порнограф Дитер Гисекинг, активно лобира за декриминализирање на сексуалните односи меѓу возрасните и децата и во моментов се залага за намалување на возраста за согласност на Германија на 12 години.

„Табуто на педофилија мора конечно да биде скршено на сите нивоа на општеството. Ако педофилот може да излезе без страв од исклучување, па дури и демонизација, тогаш ова е најдобрата превенција против злоупотреба на деца“, изјави Гисекинг за еден германски медиум во 2014 година.

„За бебињата и малите деца и учениците од основните училишта, сексуалната компонента во таквата „врска“ е проблематична. За ова треба да се разговара посебно“, продолжи тој. „Од перспектива на сексуалната политика, возраста за согласност од 12 години е соодветна и одамна задоцнета во денешното просветлено општество. Има момчиња и девојки кои преземаат иницијатива во пријателски и сексуален однос со педосексуалец. Затоа, има потреба од реформа на сексуалното кривично право со која се правдаат сите вклучени“.

Нацрт-законот, кој најверојатно ќе стапи на сила во наредните месеци, е најнов во серијата благи правни одлуки во врска со сексуалната дегенерација и злоупотребата на деца. На почетокот на оваа година, на пример, 52-годишен маж кој се идентификувал како трансродов, доби лесна казна за поседување детска порнографија, откако се расправаше дека ги задржал материјалите само за да му помогне да го развие својот „родов идентитет“.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани