Грција е подготвена да стави вето на процесот на интеграција на Албанија во ЕУ.
  Објавено на
share

 Грција е подготвена да стави вето на процесот на интеграција на Албанија во ЕУ.


Грција ја воспостави првата блокада против Албанија со тоа што не се согласи на заедничко писмо од 27-те земји-членки на ЕУ за отворање на преговорите за првиот пакет поглавја за пристапување.

Тензиите меѓу Албанија и Грција се зголемија по затворањето од страна на Албанија на етнички грчкиот избран градоначалник на Химар, што Грција го смета за „кршење на правата“.
 
here we go againКОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани