Дефинитивно нема оставка од Заев. СДСМ го овластува Заев да преговара за зголемување на парламентарното мнозинство
  Објавено на
share

Дефинитивно нема оставка од Заев. СДСМ го овластува Заев да преговара за зголемување на парламентарното мнозинство

СОБРАНИЕТО ЈА КОНСТАТИРАШЕ ОСТАВКАТА НА ЗАЕВ - Сакам Да Кажам

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев ќе го одложи поднесувањето на оставките се до стабилизирање на земјата, а како е еден од аргументите за одложување на оставката е можноста Северна Македонија да ги започне преговорите со ЕУ во декември.
Според извори во СДСМ, Извршниот и Централниот одбор на вечершните седници го овластиле Заев да преговара за зголемување на парламентарното мнозинство.
Телма, пак јави дека во врска со оставката на премиерската функција Заев ќе чека до сабота, по гласањето за доверба на Владата, но бил дециден дека ќе ја депонира.
Најавено е по завршувањето на седницата на ЦО изјава да даде членот на раководството на СДСМ и градоначалник на Валандово, Перо Костадино
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани