Посетете го Скај Коридор Водопад Шеталиште во Гуандонг - Кина, еден од најубавите видиковци во светот
  Објавено на
share

 

Посетете го Скај Коридор Водопад Шеталиште во Гуандонг - Кина, 
еден од најубавите видиковци во светот

Ги знаете оние забавни видеа каде туристи шетаат стаклени патеки изградени високо над површината, како атракција од која се гледаат најубавите пејсажи? Секаkо дека ги знаете, ретко кој не видел восхитувачки фотографии, но и смешни ситуации каде некои туристи не можат да го надвладеат стравот од огромноите виосчини, особено ако патеката е прозирна.

Article>Thrilling sky corridor opens in Qingyuan</Article>

Но ова повеќе наликува на туш кабина на Кинг Кoнг и Годзила заедно. Толку е спектакуларно големо  и неговото име е некаква генерика во слободен превод - небеско шеталиште, а по нашки видиковец, ама каков! 

travel for foodies travel around the world world travels adventures travel  traveling … | Beautiful places to travel, Travel around the world,  Beautiful destinations

За да го направат уште повеќе спектакуларно, на крајот овој видиковец, патеката завршува во кружен тек, голем круг, од кој од доле истекува вода која представвува неверојатен одгромен туш, бидеејки тоа е нешто најблискиу до што можеме да го споредиме, секако, најсоодветно е - вештачки водопад ... ама сепак е туш.

Навечер изгледа уште поубаво, посектакуларно кога ќе се осветли и просто го одзима здивот, градба која восхитува исто толку и кога си на неа и кога ја набљудуваш. Вистинска авантура и поглед кон хоризонтот кој, ама не може да се заборави. 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани