Амбасадорката на Британија во ОН: "Вакцините на Русија и Кина не смеат да победат во пандемијата!"
  Објавено на
share

 

Амбасадорката на Британија во ОН: "Вакцините на Русија и Кина не смеат да победат во пандемијата!"

  Амбасадорката на Обединетото Кралство во ОН, Карен Пирс, изјави дека Русија и Кина не би смееле да излезат како победници од пандемијата на корона вирусот.

Во изјавата за армиканската новинска агенција Bloomberg таа изјави :

„Победници треба да бида отворените општества“. Лондон и вашингтон треба да се погрижат да видат сите дека отворените општества успеваат и се опоравуваат од пандемијата на коронавирусот“


На ова реагираше рускиот сенатор Алексеј Пушков, кое признат надоврешно почитички експерт:

„Пирс борабата против пандемијата ја гледа само низ призман на конкуренција со Кина и Русија. Се друго таа воопшто не гледа. Меѓутоа, тоа „останато“ се факти дека САД со 20 милиони инфицирани и Британија со рекордна стапка на смртност во Европа веќе изгубија во таа конкуренција. Амбасадорот Пирс живее во минатото во кој здравствените системи на Британија и САД се уште го немаат поминато тестот со короната иако се сметаат за едни од најдобрите системи во светот. Сега цел  свет виде колку се ефикасни, битката веќе е загубена“.

Пушков укажа: „Ние, за разика од нив, воопшто не се натпреварувавме со нив. Они својата здравствена битка веќе ја изгубија. Само Пирс се уште не може тоа да го свати, иако цел свет веќе и тоа како добро свати и разбра“.

извор - линк 

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани