Са паре? Платите у немачка се жива имачка - пекар 3500 евра - цааап!
  Објавено на
share

 Са паре? Платите у немачка се жива имачка - пекар 3500 евра - цааап!

Еве список кој колку заработува во која професија, но сумите се без пресметани давачки

 

Список на плати за 2019 година и ја покажува просечната бруто плата на најпопуларните занимања во Германија.

Become a Nurse in Germany - YouTube

Медицинска сестра заработува 3.547 евра

German baker adds levity, sweetness to COVID-19 fight - Chinadaily.com.cn

Пекар 3.502 евра

Excavator Operator Job Description Sample Template - ZipRecruiter 

Возач на багер 3.421 евра

3 Simple Ways to Build a Relationship with Your Banker | Camino Financial

Службеник во банка 4.875 евра

Builder engineer with white protected helmet and safety vest on construction  site using tablet for tapping something. Outdoor. Stock Video Footage -  Storyblocks

 Градежен инженер 5.246 евра

1ToDrive: the best truck driver jobs in Western Europe - Voor vakbekwaam  EU-personeel

 Професионален возач 2.556 евра

 

Apprenticeship

Електричар 3.143 евра

Germany′s hair salons set to open for business | Germany| News and in-depth  reporting from Berlin and beyond | DW | 02.05.2020

 Фризер 1.684 евра

PLUMBERS TO GERMANY - we give workers from Poland

Водоводџија 3.056 евра

Survival guide to German supermarkets | Meet the Germans | DW | 28.11.2018 

Касиер 2.214 евра

Restaurant bookings have fully recovered in Germany in a sign that activity  rebounds quickly as lockdowns ease - MarketWatch

 Келнер 1.934 евра

Will travel for food: the best hotel Michelin rated restaurants | momondo  Discover

 Готвач 2.284 евра

When the Time is Right…

 Молер 2.776 евра

Applying for Vocational Training in Germany

 Столар 3.153 евра.


Сепак ова не се износите што работникот ги добива на рака, бидејќи државата прво зема дел таа сума за даноци и здравствено и пензиско осигурување. Дополнително оние кои се членови на црквите се плаќаат и црковни даноци.

Износот на одземениот данок од платата зависи од даночната класа на работникот, а при пресметката, улогата ја игра дали работникот е оженет или сам, дали е самохран родител, колку деца има и други податоци.

Германците имаат шест даночни класи. Третиот тип данок, на пример, се препорачува за сопружници чиј партнер нема приход или неговиот приход е многу помал, додека четвртиот се препорачува за брачни парови кои заработуваат приближно иста плата. Колку е поголема платата, толку е поголема разликата во промената на даночните класи.

Германија исто така има одредена минимална час стапка. На почетокот на оваа година имаше зголемување на минималната плата на час работа од 9,19 на 9,35 евра за час работа.

Минималната часовна стапка беше воведена во 2015 година и изнесуваше 8,50 евра. Оттогаш, тој постојано расте, а до средината на 2022 година, според проценките, треба да изнесува 10,45 евра.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани