ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ОД ПРВИ ОКТОМВРИ ЌЕ РАБОТИ ОД 8 ДО 16 ЧАСОТ
  Објавено на
share

Од први октомври, сите вработени во државната администрација ќе работат од 8 до 16 часот, односно се укинува флексибилното работно време.

Оваа одлука е донесена на денешната владина седница, со која престанува да важи претходната одлука според вработените во државната управа можеа да почнуваат со работа помеѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршетокот да биде помеѓу 15:30 и 16:30 часот, со вкупно времетраење на работниот ден од осум часа. 

Нова ТВ | 200 административци ја одбиле понудената работа-ќе добијат втора  шансаНова ТВ

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани