DaRK WEB - Еве ја вистината за "вирусот"
  Објавено на
share

Содржиини пресретнати и обавени на DARK WEB.

Треба да се прави разлика со DEEP WEB кој постои паралелено со sekojdnevniot www web и се користи од страна на инженерите и програмерите.

DARK WEB пак е место каде во најголем дел одвиваат криминални кативности, пред се дрога и финански малверзации. Секако тука се делумно и останати перверзни и други содржини кои не можат да егзистираат во нормалниот умрежен свет. Најскриен дел од ова е размена на енкриптирани пораки на неформали припадници на служби кои мониториаат делувања во најдлабоките безбедносни делови, пред се на големите држави.

Оваа порака е пресретната уште пред две недели од страна на хакер кој разменувал податоци за пратки на дрога, кој работел за одредена криминална структура. При проверката дали е мониториран, за да ја обезбеди безбедноста на следната пратка, наидува на дијалог кој по игра на случајност (random) го следи додека се одвива во живо, и го снима без да остави трага. Прво мислел дека се работи за некаква инфо за берза и го снима класично со мобилен, за да има подоцна увид во деталите и да ги искористи за личен бенефит. Додека снима осознава дека пресретнеал разговор на структури за кои му било јасно дека се преопасни и толку тајни што дури и не игзистираат како постоечките кои ги сретнувал секојдневно.

Текстот на дијалогот го препишува и го испраќа од најобичен јавен компјутер, затскрие под маска за време на некаков локален празник (карневал)

Не се знаат мотивите зошто го направил тоа затоа што и самиот тој е тежок криминалец, но се претпоставува дека е фан на Едвард Сноуден затоа што се потпишал на крај како World Records. Имено, во 2016 Питер Габриел за филмот на Оливер Стоун напишал песна за Сноуден, а он работи под етикетата на World Records. Секако, ова е само претпоставка.

Се ова се само шпекулации и претпоставки, како и се подоле во текстот и неговата релевантност која никој не може да ја провери потврди освен ако не се направи сериозна анализа на движењата на берзите, што бара сосема друга експертиза.

еве ја содржината на дијалогот

 

Image result for dark web chat room

 

Пренеси, ова е правата вистина...

Кина изврши превара на векот, ги прелажа сите. Кинеската држава заработи деновиве преку 20 милијарди долари. Но најважно од се е што врати удел од околу 30% на сопствениот монопол.
Ши (Џипинг -претседателот на Кина) ја прелажа и Европа и Америка.
Совршено добро
Пред очите на цел свет одиграа совршена игра.
Пред се, со акциите на технолошките компании кои им припаѓаа на европјани и американци и странски вложувачи. Тоа значи дека половина од приходот од тешката хемиска индустрија не одеше за Кина туку на сметка на "големите морски кучиња" и во Европа Поради состојбата во Вухан, јунаот паѓаше, но знаеме дека Централна банка не интервенираше за да ја поддржи сопствената валута.

...нели се проширија гласини дека Кина не може да с справи со вирусот и дека нема доволно маски , опрема...

Тие гласини и изјавата на Џи дека ќе го заштити народот во Вухан, доведоа до голем пад на цените на акциите на технолошките и хемиските компании во Кина.

Знаејќи какви лакоми се акционерите на западот, лесно беше и предвидливо дека во таков миг панично ќе почнат да ги продаваат акциите. Тие беа оставени да паѓаат додека не дојдоа на најбедно ниво. Памтиш дека Џи само се смешкаше на истите прашања на пресовите и ништо не кажа. Чекаше една недела и кога акциите паднаа под минимланата граница даде нардедба, во даден миг, да се откупат СИТЕ акции кои американците и европјаните ги продаваа. Ајкулите брзо сватија дека се прелажани но откупот на берзата заврши за неколку минути, недоволно ни да се свестат. Сватија дека се изиграни, но беше ПРЕДОЦНА! Акциите беа во рацете на Кинеската држава.

Не само што заработија 20 милијарди, туку си ги вратија и акциите на нивните, кинески фабрики во посед.

До тогаш, приходот и профитот кој во најголема мера завршуваше надвор, сега останува во Кина а златните резерви се зачувани затоа што не интервенираа на пазарот.

Странските инвестициски фондови останаа будали, а кинезите за неколку минути им ги купија за ситна пара, сите акции и сега дополнително, со враќање во нормала, милијарди долари се влеваат во самата држва. Ваква берзанска манипулација е без преседан во историјата, а Светот се занимва со Корона вирусот.

  
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани