Силен земјотрес ги вознемири граѓаните на Македонија - еве каде беше епицентарот
  Објавено на
share

Ноќеска, во раните утрински часови, беше почувствуван интезивен земјотрес, со нишање, но без звук, што укажуваше дека се работи за подалечно место.

Според Independent Scientific Organization and provider of real-time earthquake info, земјотресот бил со епицентар 10 км од  Драч, Албанија, со магнитутда од 6,3. Според извештаите , бил почувствуван скоро низ целиот Балкан, како што се гледа и од мапата.

Граѓаните на социјалните мрежи известуваат дека бил почувствуван во Италија, во Пловдив Бугарија, во Белград, низ цела Македонија ...

До објавава. околу 20 минути по земјотресот, сеуште нема извештај за човечки жртви, повредени и матерјална штета, но со оглед на силината и близината на населено место, се очекува дека допрва ќе пристигнат апели за помош.

 

Image
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани