Scania AXL - автономно возило
  Објавено на
share

Автономните возила не се новост а најновите технологии скоро секогаш се прво применети и вградени во товарните комерцијални возила за превос на стока и патници. Затоа и не чуди што Сканија го представи нозото автономно возило кое по дизајн наликува како од далечна иднина, но погонот е класичен агрегат и е наменето з апревоз на руда и работа во ископи.

Ова значи дека монотоната, здодевна и тешка работа на шоферите кои ги прецеприавме како што ги перцепиравме досега, наместо вадење камен од бубрег во кабина, ќе седат во удобна канцеларија и теледиригирано, од киломентри далечина ќе го управуваат возилото како господа.

Самото возило е импресивно и фактот што нема кабина ја менува 'игра' во потполност. Автономните возила не се новост за Сканија, даа има веќе повеќе модели во својата флотила или гама, но дизајнот на најнвиот концепт ветува дека работите ќе се мнуваат во многу храбар правец.

Image result for scania axl

Image result for scania axl

Related image
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани